uj1A Sárga Csikó Étterem és Panzió Bácsalmáson, old1a Felső- Bácskai térség déli szélén, a szerb határ mentén fekszik. Bá csalmás központjában 1923-ban Rudics János kocsmáros és állatkereskedő építette lakásnak, ivónak, kaszinónak és mészárszéknek. 

uj2Rudics Iván a rezesbandával gyakran játszatta a old2"Sárga a csikó, sárga a nyereg rajta" kezdetű kedvenc nótáját, melyről az étterem is a nevét kapta.

Ma az étterem a patinás falai között 250 fő élvezheti a "csikó" konyhájának mesterien finom ételeit. A nyári hónapokban a befogadóképesség a uj3kerthelységben további 50 hellyel old3bővül.
A helyszín kiválóan alkalmas falusi hangulatú lakodalmak és más rendezvények (fogadások, ballagási ebédek, vacsorák, csapatépítő tréningek, bálak) megtartására.

A különterem konferenciák tartására is alkalmas. uj4Zenés étterem, hangulatos kerthelység és panzió (nyolc összkonfortos old4apartman jellegű két helységes 22 ággyal) és a Sárga Csikótól nem messze egyéb jellegű szálláshely (9 összkonfortok szoba 27 ággyal) várja a szórakozni és pihenni vágyó vendégeket. A parkolás zárt udvarban is lehetséges.